Które z parametrów (np. pompowalność, HTHS, lepkość w określonej temp...) są istotne dla turbosprężarki? I jakie te parametry powinny być? Chodzi mi o to żeby po wyłączeniu silnika i odstawieniu auta na noc, rano był jeszcze odpowiedni film olejowy na całej ośce turbosprężarki.
Uszkodzony czujnik parkowania przód - jak wymienić ?
Zwiń
X
-
słyszałem o magikach którzy robili to bez zdejmowania zderzaka, ale lepiej jest go zdjąć. lepiej dłużej, a dokładniej.Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
archei zdecydowanie łatwiej Ci będzie zdemontować zderzak, prześledzić bieg wiązki, sposób mocowania itp. Fakt, jest to bardziej pracochłonne ale minimalizujesz ryzyko uszkodzenia, że nie wspomnę o komforcie pracy. Jak będzie to robił po raz kolejny (czego Ci oczywiście nie życzę) to wiedząc jak zdemontować element poradzisz sobie "na ślepo".
A przy okazji wybacz głupie pytanie: Jesteś pewien, że masz uszkodzony czujnik? Już tłumaczę dlaczego pytam: otóż niedawno nabyłem skodę z rzekomo uszkodzonym czujnikiem z przodu (objawy: rejestruje przeszkodę której nie ma, a po chwili wskazuje normalnie - czyli nie pika) okazało się, że problemem jest podkładka pod tablicę, która odstając od zderzaka wchodziła w zakres działania czujnika. Kolega robekcool podpiął komputer sprawdził czujniki i naprawił usterkę wymieniając podkładkę
Komentarz
-
Komentarz